Wie ben ik?

Allereerst onwijs bedankt dat u een kijkje komt nemen op de website! Al is het alleen maar uit nieuwsgierigheid. Mocht dit laatste zo zijn, hoop ik natuurlijk dat het volgende bezoek uit interesse is. Het werk wat ik in Kameroen mag doen is namelijk reuze interessant. Maar voordat ik weer helemaal enthousiast word over mijn vertaalwerk in Kameroen, wil ik me graag even voorstellen. Nou ja even... Als ik eenmaal begin, ratel ik vaak maar door. U hoeft de hele pagina natuurlijk ook niet in één keer te lezen.

Mijn naam is Margaret den Besten en ik ben geboren en getogen in het kleine dorpje Sliedrecht aan de rivier de Merwede. Mocht u daar nog nooit van gehoord hebben, kunt u het terug vinden op de kaart. Ik heb het maar even aangegeven met die rode stip. 

 

Gezin

Ik ben opgegroeid in een warm gezin naast mijn broer, zusje en broertje. Ik mocht als tweede kind geboren worden in het gezin van Ad en Leni den Besten. Even heel snel mijn gezin voorstellen hoor:-) De twee lieve mensen op die intieme foto zijn mijn ouders. Twee mensen waar ik veel van hou! Hoewel ze het soms moeilijk vinden dat ik zo ver weg ben, zijn ze onwijs blij met mijn werk in Gods koninkrijk.

Op de foto rechts van deze alinea is de rest van mijn familie te zien. Waarschijnlijk zijn er wel één of meerdere gezichten die bekend zijn voor u. Het ziet er gezellig uit vindt u niet? Het zijn ook allemaal stuk voor stuk lieve mensen. 

 

Studeren

Maar goed, nu weer terug naar mijzelf. Ik ben vanaf mijn geboorte opgegroeid met God's woord. Het grootste deel van mijn leven het ik gekerkt in de Hervormde Gemeente te Sliedrecht. Toen ik begon aan mijn studie, ben ik op mijn eigen benen leren staan. Ik vond een leuke plek in Leiden en ben daar gaan wonen voor ongeveer zes jaar. Hoewel ik ingeschreven stond in Leiden kwam ik in het weekend vaak naar huis. Omdat mijn kerkgang meestal in Sliedrecht plaats vond heb ik besloten om in de Gemeente Sliedrecht belijdenis van mij geloof te doen. 

Maar ja... dat studeren dan? Tijdens mijn kinder- en tienerjaren heb ik altijd een droom gehad om te gaan studeren voor kinderarts. Hoewel dit in de Nederlandse maatschappij een behoorlijk hoog gegrepen ambitie is, was zeker niets onmogelijk met mijn gymnasium diploma. Maar ja... dan moet je voor deze kans natuurlijk wel ingeloot worden. Helaas was dit niet het geval voor mij. Veel mensen weten hoe vervelend het is als je geen flauw idee hebt welke richting je dan op moet gaan. Vreemd genoeg had mijn  alternatieve keuze niets te maken met de medische wereld. Mijn zoektocht kwam uit bij de studie: Taalwetenschappen. Tijdens mijn studeerperiode heb ik één jaar besteed aan het bestuur van mijn studentenvereniging. Hier heb ik veel nieuwe vrienden en vriendinnen ontmoet en veel leerzame ervaringen opgedaan. Trouwens, een paar lieve vriendinnen die ik ontmoet heb op de studentenvereniging, zitten nu in mijn Thuisfrontcommissie. 

Hier en nu

Tijdens het laatste deel van mijn studie heb ik mijn eerste reis gemaakt naar Kameroen. Door middel van de ervaring en kennis die ik daar heb opgedaan, heb ik mijn scriptie met een mooie voldoende kunnen afronden. En daarmee ook gelijk mijn studie. 

Om het maar gewoon even in mijn eigen woorden te zeggen: "Kameroen was een fantastische en indrukwekkende ervaring". Met dit laatste begrijpt u misschien wel dat ik verkocht was aan het werk voor God's koninkrijk. Nu ik er over schrijf bedenkt ik me wel iets bijzonders. Ik voel me inderdaad VERKOCHT voor dit werk, maar in de praktijk ben ik GEKOCHT voor dit werk in God's koninkrijk door het bloed van Jesus Christus.