Het Team

Met vijf vrienden en familieleden van Margaret vormen wij samen haar thuisfrontcommissie (TFC). Dat is handig, want een TFC regelt een aantal zaken die het werk van Margaret ondersteunen. Zo doen wij bijvoorbeeld ons best om het contact te onderhouden tussen Margaret en het thuisfront, zoals u. Dit doen wij o.a. door het versturen van een nieuwsbrief waarin u met allerlei recente nieuwtjes verblijd wordt en het bijhouden van deze website. (Vindt u het leuk om eens in de paar maanden mee te lezen met werk van Margaret? Geef u dan op voor de nieuwsbrief via tfcmargaret@gmail.com.) Ook doen wij ons best om het werk van Margaret mogelijk te maken met een basis van financiële zekerheid. Dat is heel belangrijk om het werk duurzaam te kunnen doen. Tenslotte organiseert de TFC leuke acties die het werk van Margaret ondersteunen met betrokkenheid en inkomsten.

Ook enthousiast? Leuk om te horen, wij vinden het heel gaaf als andere mensen warm worden van de opdracht van Margaret. Als je ideeën hebt of het leuk vindt om mee te doen: van harte uitgenodigd!

 

 

De vijf leden van de thuisfrontcommissie hebben allemaal een geheel eigen specialiteit. Respectievelijk aan de volgorde op de foto (van links naar recht) de functies van elk commissielid:

Yvonne van der Valk: Algemeen lid

Richard den Besten: Webmaster

Mirjam Snoep: Penningmeester

Judith Haak: Secretaris

Neline van Toor: Voorzitter

 

 

Een dagje naar school voor Margaret

Als thuisfrontcommissie zijn we een dag te gast geweest bij Missie Nederland. Deze dag is speciaal georganiseerd voor nieuwe thuisfrontcommissies om praktische informatie op te doen voor het vervullen van de commissiedoeleinden. Tijdens deze dag gingen we als thuisfrontcommissie uit één, om zo veel mogelijk interessante workshops te volgen. Hier volgt een kort verslag van deze nuttige dag.

De eerste workshop die we gezamelijk gevolgd hebben ging over fondsenwerving, deze was heel leuk/nuttig! We

hebben concrete tips en voorbeelden gekregen, bijvoorbeeld over hoe je kunt vissen in je eigen

vijver. Nieuwe informatie over pensioensregeling en AOW en ook tips om een begroting te maken

zijn handig voor ons geweest.

In de pauze zijn we met mensen van Wycliffe bij elkaar gekomen, waarna we een korte demonstratie hebben gezien van software waar je data kan verzamelen. In dit programma kan je ook gegevens zoals verjaardagen

invullen, wat voor de bedank/verjaardagskaarten erg handig is. Daarna was er een tweede ronde

workshops waarbij we alle drie een andere workshop hebben gevolgd.

De tweede workshop van Richard ging over het opstarten van TFCs, de workshop was helaas voor ons als TFC minder interessant omdat alles wat behandeld werd, ging over het opstarten van een TFC en dat stadium zijn wij al voorbij.

De tweede workshop van Mirjam ging over wat jij als persoon kan betekenen voor de TFC en hoe je het aanpakt om sponsoren/partners te werven.

Neline had een workshop gevolgd over communicatie die inging op de verschillende persoonlijkheden van mensen en die benadrukte dat luisteren geven is, omdat je iemand dan erkenning geeft dat je het interessant vindt wat ze vertellen. Het ging ook over hoe je op afstand goed contact kan houden met Margaret en hoe je contact hebt als ze weer terugkomt in Nederland.

Kortom, een interessante dag en een aanraden voor eventueel andere TFS's die zoeken naar enkele handvatten. Voor meer informatie over Missie Nederland en/of hun events, klik dan op de volgende link: Missie Nederland. Oh ja.... En natuurlijk nog even een leuke foto gemaakt:-)